Over Asselien

Asselien

NATURE DESIGNED BY ASSELIEN

Vazen, interieurbeplanting, verlichting, of… Asselien creëert een puur natuurlijke sfeer met ontwerpen die niet voor de hand liggen maar wél vaak verrassend simpel ogen.

BIO-DESIGN
Gezien haar liefde voor natuur werkt Asselien waar mogelijk met materialen die duurzaam zijn verkregen én verwerkt. Dit versterkt het streven naar eerlijk ontwerpen. Eerlijkheid vormt de basis van al haar ontwerpen. Daardoor komt duidelijk de puurheid van de materialen tot uitdrukking hetgeen de kracht en de intensiteit ervan benadrukt. Innovatief denken en werken leidt tot verrassende resultaten. Door materialen en vormen volledig te ontleden en anders te gebruiken ontstaan nieuwe ontwerpen die niet voor de hand liggen maar wél vaak verrassend simpel ogen. En zo heeft elk ontwerp een eigen karakter en een eigen verhaal.

INSPIRED BY…
Het grootste deel van de collectie van Asselien bestaat uit eigen ontwerpen. Een deel van de collectie valt onder de noemer ‘inspired by’ en is geïnspireerd op bestaande ontwerpen, maar dan nét even anders uitgevoerd door Asselien. Deze worden slechts op aanvraag ontwikkeld en vervaardigd.

MEESTERBINDER
Sinds 1 oktober 2004 mag Asselien de beschermde titel ‘Meesterbinder’ achter haar naam plaatsen. Deze titel mag slechts door een selecte groep bloembinders gedragen worden. Onder de naam ‘Schikken met licht’ legde Asselien al op jonge leeftijd (als 22 jarige) haar Proeve van meesterschap af in de voormalige melkfabriek in Wapse.

De bloemenachtergrond van Asselien vormt de basis van waaruit zij begonnen is met ontwerpen. Hoewel de liefde voor bloemen er nog altijd is heeft haar meesterbindertitel haar aangespoord en transformeert zij zich steeds verder naar ontwerper van Bio-design.

 

Always willing to learn and to grow. A very nice person to work with!

Pim van den Akker

We zijn er trots op dat Asselien al verschillende malen voor ons heeft gewerkt.

Paula Dobbe-Maher

 

Referenties

Pim van den Akker
Pimdesigned, Delft
+31 (0)6 30 57 85 33
info@pimdesigned.nl
www.pimdesigned.nl

Paula Dobbe-Maher
Dutch Floral Garden, Baltimore (VS)
+14 43 79 90 127
paula@dutchfloralgarden.com
www.dutchfloralgarden.com

Tomas de Bruyne
Tomas de Bruyne, Ruddervoorde (B)
+32 24 95 23 38 69
info@tomasdebruyne.com
www.tomasdebruyne.com

Hetty Mekelenkamp
HDM- Bedrijfsgroen, Ruinerwold
+31 (0)6 10 62 75 10
info@hdm-bedrijfsgroen.nl
www.hdm-bedrijfsgroen.nl